VIPA kurssin esittely

Kurssin laajempi esittely

HUOM! Yrityksen toiminta on keskeytetty toistaiseksi !

Viihde ja kulttuuribusiness-koulutus VIPA14 päättyi 2.6.2015.

Vipa15 kurssi ei ala syksyllä 2015, koska taloudellinen tilanne on huono. Uusi Vipa16 alkaa mahdollisesti syksyllä 2016, jos rahoitus järjestyy.

Koulutus tapahtuu päivällä 9.15 - 15 Omnian aikuisopistossa Espoossa osoitteessa Lakelankatu 1, 02770 Espoo, (Espoon keskus).
Hakuaika päättyi 11.8.2014.

Paperivalintojen perusteella kutsutaan 30 hakijaa hakeutumisvaiheen- kartoitukseen Espooseen joko 27.8. tai 28.8.2014 sukunimen alkukirjaimesta riippuen.
Yleisopastusta
Tämän vuoden koulutus on jälleen TE-keskuksen (nyk. ELY-keskus) rahoittama, joten haku tapahtuu työvoimatoimiston kautta. Se tarkoittaa sitä, että sinun tulee olla työvoimatoimiston asiakas eli käytännössä työtön työnhakija.
Klikkaa painiketta Työvoimakoulutukset, josta pääset hakusivulle. Valitse valikosta Ammattiala kohdasta 9 Palvelutyö koodi 99 eli Muut palvelut. Koulutuskunta on Espoo. Koulutuksen numero on 655562.
Pääset koulutuksen hakulomakkeeseen täältä
Koulutuksen sisällön tuottaa Suomalaisen Musiikin Osuuskunta SMOK.
Tustustu tarkoin koulutusesittelyymme sekä etsi vastauksia itseäsi askarruttaviin kysymyksiin otsikon FAQ alta.
Viihdealan avainhenkilöstö-koulutus keskittyy lähinnä musabisnekseen,
joten lähinnä pop/rock/hiphop/jazz/viihdemusiikki-suuntainen harrastus- tai koulutuspohja on eduksi. Koulutamme pääsääntöisesti henkilöitä, jotka haluavat musabisneksen taustatöihin (manageri, tuottaja, promoottori, tiedottaja, jne.) eli hakijan ei tarvitse itse olla esiintyvä taiteilija. Kursseilla koulutetaan myös niitä esiintyviä taiteilijoita, jotka haluavat tuntea musabisneksen lainalaisuudet tai esim. perustaa oman levy-yhtiön tai ohjelmatoimiston.
Teemme 13.8.2014 paperivalinnat, joiden perusteella 30 hakijaa kutsutaan hakeutumisvaiheenkartoitukseen Espooseen 27.8. tai 28.8.2014 (aakkosjärjestys sukunimen mukaan).
Hakemukseen kannattaa laittaa hyvät perustelut, miksi hakeutuu kurssille, esim. tulevaisuuden suunnitelmia musabisneksen parissa. On hyvä myös muistaa mainita kaikki harrastuksien, koulutuksen ja työkokemuksen perusteella saatu kokemus alalla.

Koulutuksen esittely ja sisältö
Paikkakunta Espoo
Kouluttaja Omnian aikuisopisto, Lakelankatu 1, (Espoon keskusta)
Koulutus alkaa 11.09.2014

Koulutuksen kesto 180 pv
Haku päättyy 11.8.2014
Opiskelupaikkoja 16
Hakijan taustat ja koulutuksen tavoite
Koulutuksen kohderyhmänä ovat peruskoulun suorittaneet, joilla on työkokemusta, koulutusta tai vahva harrastustausta esim. viihde-, musiikki-, kulttuuri-, ravintola-, hotelli-, tai matkailualalta. Koulutuksen tavoitteena on antaa perusvalmiudet viihde- ja musiikkiteollisuuden palveluksessa joko yrittäjänä tai palkansaajana toimivalle tai alalle aikovalle avainhenkilölle. Koulutuksen jälkeen opiskelija voi toimia mm. PR-henkilönä, managerina, assistenttina tai ohjelmapalvelujen myyjänä.
Kouluttajat
Koulutusohjelmassa keskitytään viihde- ja musiikkialan erityispiirteisiin, joten esim. yritystalouden, lainsäädännön, markkinoinnin ja tuotekehityksen teoriaopetusta havainnollistetaan nimenomaan viihdeteollisuuden käytännön esimerkeillä. Kouluttajatiimi koostuu alan ammateissa päivittäin toimivista asiantuntijoista kuten Warner Music Finland/Pequ Nieminen, Sam Agency/Sami Peura, Provisual/Cyde Hyttinen sekä lukuisia muita arvostettuja musabisneksen raskaan sarjan ammattilaista.
Työssäoppimisjakso
Työssäoppimisjaksolla opiskelija perehtyy valintansa mukaisen viihdealan tahon toimintaan. Jakso on 16 viikon mittainen. Opiskelija hankeutuu itse valitsemaansa TOP-yritykseen. Kouluttajat auttavat tarvittaessa kontaktien luomisessa.
Opintokäynnit
Opintokäynneillä opiskelijat tutustuvat viihdealan yrityksiin, yhteisöihin, etujärjestöihin sekä toimijoihin ja vaikuttajiin. Vierailemme mm. Musiikki & Media-messuilla, joka on musabisneksen tärkein tapahtuma Tampereella, alan eri etujärjestöissä (Teosto, Gramex), teatterissa ja monissa yrityksissä.
Etätehtävät ja itsenäinen opiskelu
Etätehtävien ja itsenäisen opiskelun avulla syvennetään tietoutta viihdealasta tutorien opastuksella.
Päättötyö
Päättötyö eli markkinointisuunnitelma laaditaan itsenäisesti tutorin ohjauksella. Sisältö muotoutuu opiskelijan oman suuntautumisen mukaan. Osa opiskelijoista on edellisinä vuosina laatinut laajan liiketoimintasuunnitelman oman yritystyksen perustamista varten.
Henkilökohtainen opiskeluohjelma
Yhteisten teoriaopintojen rinnalla opiskelija tekee oman urasuunnitelman, jonka perusteella valikoituvat sekä TOP-yritys että päättötyön aihe.

Koulutuksen sisältö
VIIHDEBUSINESS
Viihde- ja musiikkiteollisuuden verkostot
Yritystalous ja hallinto
Laskenta ja hinnoittelu
Tuotekehitys ja markkinointi
Median ja viestinnän merkitys ja toimintatavat
Tietotekniikan hyväksikäyttö
Johtamistaito
Ryhmädynamiikka

VIIHDE- JA MUSIIKKITEOLLISUUDEN TUOTANTOTOIMINTA
Tuotekehitys ja markkinointi
Tuotantotoiminta - festivaalit, konsertit, äänitteet, näyttämöproduktiot, yritysjuhlat ja tapahtumat
Materiaalihallinto, laatujärjestelmä
KV-toiminta - opintokäynnit
TYÖSSÄOPPIMINEN (n. 16 viikkoa)
PÄÄTTÖTYÖPROJEKTI
TIEDUSTELUT
Lue tarkasti koulutuksen esittely. Tutustu myös hyvin FAQ-otsikon alla oleviin vastauksiin. Tutki myös ne vastaukset, joiden kysymykset eivät suoraan koske sinua. Saat näin lisäselvennystä koulutuksemme tavoitteista sekä tietoa valmistuneiden sijoittumisesta alalle.
Jos kuitenkin tarvitset vielä lisää tietoja, niin lähetä kysymyksesi sähköpostilla Vipan koulutusvastaavalle Merja Partaselle osoitteeseen merja.partanen(at)bmp.inet.fi.

tai Omnian aikuisopiston toimialapäällikölle, Päivi Rouhiaiselle sähköpostilla osoitteeseen: paivi.rouhiainen(at)omnia.fi.

Kesäsesongista johtuen vastaus saattaa viipyä muutaman päivän

Suomalaisen Musiikin Osuuskunta SMOK, PL 310, 00151 Helsinki, Finland +358 (0) 400 447 377, Y-tunnus: 1445405-4
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!